Strekov 1075 – Kürt

12 hektáron természethű gazdálkodást folytatunk amiből 5 hektár fejművelésű tőkés szőlő. Főleg a termőtájra jellemző kárpátmedencei fajtákat – Olaszrizlinget, Zöldveltelinit, Kékoportót, Kékfrankost és Szentlőrincit – termesztünk, de az új fajták, mint a Dunaj, Devín és Alibernet is teret kapnak a szőlőterületeinken.

Csak saját területről dolgozunk fel BIO minőségű szőlőt. Spontán, hordóban illetve nyíltkádas erjesztéssel készülnek boraink. Hosszú, kén hozzáadása nélküli seprűntartással és élesztőhártya alatti érleléssel, a fehér borok héjon erjesztésével érjük el boraink egyedi jellegét. Ezen régi borkészítési eljárások alkalmazásával készült boraink, úgy érezzük, visszafogott jellegükkel frissítően hatnak a mai harsány borok világában.

Az évi palackmennyiség az évjárattól függően 20 000-től 30 000-ig terjed. Az alapborokat Corpus névre kereszteltük, a fajboraink és cuvée-ink is sajátos névvel rendelkeznek:

Heion (héjon erjesztett Olaszrizling), Nigori (söprűvel együtt palackozott Olaszrizling), Porta (több évjáratból házasított cuvée), Portugal (Kékoportó),  Vavrinec(Szentlőrinci),  Frankovka (Kékfrankos),  Veltlín (Zöldveltelini),   Rozália (Szentlőrinci – PetNat),  Don Zsolt (Rajnai rizling – természetes pezsgő)